DIYx3

Hallå där!
Den senaste tiden har jag haft ett riktigt skaparflow och tänkte dela med mig av vad jag gjort, och samtidigt visa upp lite av nya lägenheten. Närmare bestämt vardagsrummet!
 
 
Vi har nämligen byggt en taklampa, sytt en kudde av en gammal mockajacka och spikat ihop ett gäng lister till en tavla. Och med vi är Daniel, mamma och pappa inräknade. Roligt och bra att göra saker ihop, speciellt om man pysslar med läskiga saker som el. Då är de bra att ta hjälp av någon som kan!
 
 
Taklampan har vi gjort av vattenrör och två vanliga taklampor. Vi frågade snällt en VVS:are om han hade några gamla rör som vi kunde få, som han ändå tänkt slänga. Klart han hade! Själva lamporna är liksom vanliga taklampor som jag hittade för knappt inga pengar alls på rea för ett tag sen. Kuporna var jättefina men resten jättefult och jättetråkigt. Sammanlagt kostade denna lilla historia knappt 200 kronor. 
 
 
Och så tavlan! En sån där grej jag tänkt göra superlänge men liksom inte riktigt orkat ta tag i. Min första tanke var att samla på mig alla olika lister från våra renoveringar och torpbygget och göra en tavla av bara "våra". Lister är nämligen en sån där grej man kan diskutera i eviheters evighet har vi märkt. Därför tänkte jag att det vore kul att föreviga dem på något sätt. Men ja, så blev det inte riktigt även om de flesta av dem är med.
 
 
Och så kudden då. Tycker det är så fruktansvärt fint med skinndetaljer i inredning. Med lite betoning på fruktansvärt. Kan liksom inte riktigt komma till ro med att tycka att det är fint eftersom ett djur behövt dö på grund av mänsklig fåfänga. Så, jag kompromissade lite. Och istället för att köpa en nyproducerad kudde så vävde jag ihop bitar från en gammal mockajacka som min mamma ändå tänkt slänga. Det kändes i alla fall som ett bättre alternativ men så klart långt i från optimalt.
 
 
Så där ja! Då har jag visat er vad jag pysslat med och ni har fått kika in en sväng i vardagsrummet. Hejdå!
DIY | |
Upp